SUNDAY

En fynbo i København..

1Jeg er som bekendt flyttet fra lille Odense til store København og med tiden bider jeg mærke i flere og flere ting, som man enten kan undre sig lidt over eller grine lidt af.. Dem har jeg listet lidt af nedenfor!

Blandt andet at ekstremt mange bilister tror de kan køre overfor rødt lys i frygt for at de kommer til at vente til næste gang der bliver grønt. Og at cyklisterne råber grimme ting af hinanden på cykelstierne i myldretiden, hvis de ikke lige kan få lov til at overhale. Hvad blev der af ringeklokken?

At der er så mange spisesteder at man ikke kan beslutte sig for hvad man skal prøve næste gang. Jeg er begyndt at lave en liste over steder jeg bare må prøve. Kom gerne med tips!

At man ikke kan købe en ordentlig brunsviger som de kan lave dem på Fyn. Bunden herovre smager mærkeligt og så forstår de ikke rigtigt konceptet brunsvigersnask. Men det er jo derfor man spiser en brunsviger?

At der er supermarkeder på stort set hvert gadehjørne. Og hvor kom alle de Irma butikker fra? Så vidt jeg husker holdt Irmabutikken i Odense ikke i ret mange år, før de måtte lukke den ned igen.

At man førhen elskede at tage til København for at gå en tur på Strøget. Og nu er det nærmest det værste sted at bruge sin eftermiddag, fordi menneskemængden er uendelig. #shopzaraonline

At man ikke må kalde folk fra Vestegnen for Københavnere, men det er jo nærmest dem der taler med den mest ‘Københavner’-agtige accent? Det er altså lidt sjovt, men hvad ved en Fynbo også om det.

At det pludselig er blevet så nemt at tage i lufthavnen og meget fristende. Førhen skulle man vælge enten at køre til København eller Billund. København var dyrt pga broen og de åndssvagt høje DSB priser og i Billund var man nærmest tvunget til at køre i bil og betale åndssvagt høje priser for at holde parkeret i lufthavnen. What to choose?

At den offentlige transport i København er en gave. Og at jeg er kæmpe fan af metroen! Det er jo så nemt at komme frem og tilbage på ingen tid.

At man i København ikke kan udtale ordet billeder. I København mumler man bare lidt. Man kan ikke lade være med at fnise lidt, men omvendt så kan jeg også godt blive drillet lidt med mine fynske udtalelser og især hvis man bruger ordet træls… Men hvilket ord kan erstatte træls, helt ærligt?

- Follow me on Instagram, Facebook and Bloglovin' -

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUNDAY